miercuri, 30 octombrie 2013

Smile :)

   Exista persoane care nu isi pot permite sa planga...si atunci rad, rad incontinuu, iar cine le priveste crede ca sunt fericite, linistite, relaxate...atat de mult incat pot sa atraga invidia celorlalti. Aceste persoane se trezesc dimineata deja cu zambetul pe fata, ca si cum ar trai in basmele pe care le citeam de mici copii, dau sfaturi tuturor, nu se abandoneaza niciodata in bratele tristetii, melancoliei.Parca sunt lipsiti de trecut, nu au o amintire care sa le fure o lacrima.Nu exista moment in care sa cedeze. 
  Sunt persoane pe care le intrebi: 'Esti bine?'..iar ele iti raspund ca mai bine de atat nu se putea, pentru ca s'ar simti ca niste greutati daca iti spun ca exista ceva ce nu merge bine, ca si cum ar deranja inima cuiva.
  Acesti oameni rad si zambesc cu toata lumea, vorbesc de speranta..desi nu o au.Sunt nefericiti cu zambetul pe buze..aceia care au multi prieteni si nici un umar pe care sa planga..
  Vorbesc de iubire ca si cum iubirea ar fi toata a lor, dar apoi ii vezi mereu singuri, fara o iubire langa ei, clatinindu'se din picioare, mereu cu aceeasi masca zambitoare...pentru ca ei nu isi pot permite sa planga.
  Au invatat sa isi inghita lacrimile si sa le simta gustul amar.
  Sunt persoane care plang de durere, si persoane care zambesc in fiecare zi doar ca sa nu planga...si de obicei fac asta pana cand ajung sa verse toate lacrimile zambind, parand fericiti...dar daca plang cu acelasi zambet imprimat, nu inseamna ca lacrimile lor nu inseamna la fel de mult.
  Sunt oameni care refuza sa planga doar pentru a parea duri, dar ei nu sunt cu adevarat puternici.      
   Eu am invatat ca este uman sa ai momente de slabiciune...sa ai momente cand plangi pana dimineata, cand te trezesti si adormi plangand...pentru ca o persoana cu adevarat puternica este aceea care, desi a plans toata noaptea...dimineata are puterea sa afiseze un zambet sincer, si nu unul fortat.
  Pentru ca in viata nu conteaza de cate ori cazi...ci de cate ori te ridici.
                                                     "O zi fara un zambet, este o zi pierduta!"  Charlie Chaplin
                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu