vineri, 21 iunie 2013

Lectie de viata!



  De fiecare data trebuie sa incercam sa vedem totul cu mai mult optimism si sa ne amintim  ca viata este intotdeauna demna de a fi traita chiar si atunci cand este plictisitoare, cand ne supara sau ne dezamageste.Noaptea nu este niciodata chiar atat de neagra ca inainte de rasarit, dar apoi rasaritul isi face loc intotdeauna eliminand intunericul acesteia.Asa se intampla si cu fiecare suparare sau dezamagire pe care o avem, oricat de profunda ar fi, mai devreme sau mai tarziu gasim un motiv pentru a o atenua.Stim ca exista lumina, deoarece am cunoscut intunericul, stim ca exista fericirea, pentru ca am cunoscut durerea,stim ca exista pacea, pentru ca am cunoscut razboiul si trebuie sa fim constienti ca viata este compusa din aceste contraste.
 Treziti’va in fiecare dimineata  linistiti si multumindu’I Lui Dumnezeu ca existati inca pe Pamant privind cerul cu ochii mari, luminosi,si amintiti’va ca in viata veti avea zile pline de vant si de furie, zile ploioase si pline de durere,zile pline de lacrimi...dar apoi vin acele zile pline de linistite, de seninatate, pline de fericire, de prietenie si iubire, zile care va dau forta sa mergeti mai departe.
   Nu va suparati pentru lucruri insignificante si incercati sa va pastrati calmul chiar si in momentele de tensiune maxima.
 Puneti’va impotriva celorlalti oferindu’le prietenia voastra chiar si celor care nu stiu ce inseamna sa fii prieten adevarat, oferiti o vorba buna celui care nu se asteapta la acest lucru.Doar asa veti exista cu adevarat profitand de fiecare minut al vietii.
  Incercati sa nu va doriti prea mult, iubiti si pretuiti ceea ce aveti, fara a urma vise false care va indeparteaza de realitate, lasandu’va nesatisfacuti si dezamagiti deoarece NU INTOTDEAUNA CEEA CE VA LIPSESTE ESTE CEEA CE AVETI NEVOIE.
  Nu fiti invidiosi pe nimeni pentru ca nu aveti de unde sa stiti daca cel pe care il invidiati nu ascunde ceva  ce voi nu ati vrea pentru nimic in lume.
  Nu va regretati prea mult greselile, ganditi’va doar ca tot ceea ce ati facut va va ajuta sa deveniti mai buni.
  Incercati sa fiti in orice moment voi insiva!
 
                                                                                                                     ( Romano Battaglia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu